Premier liga, 9. kolo

Očaj Uniteda i historijska pobjeda Huddersfielda

Edmir Škorić

Manchester City je nastavio nevjerovatan niz, dok je Manchester United kiksao kod Huddersfielda.

Manchester City je na Etihadu bio uvjerljiv protiv Burnleyja (3:0), a godio mu je i kiks Uniteda, pa je sada plus pet na tabeli ispred gradskog rivala (25-20).

Aguero je u 30. minuti s penala načeo mrežu gostiju, da bi u nastavku Otamendi u 73. minuti povisio na 2.0. Ubrzo se u strijelce upisao i Sane.

Daleko uzbudljivije je bilo u Huddersfieldeu na Kirklees stadionu, gdje je istoimeni domaćin iznenadio Manchester United.

Mooy i Depoitre su šokirali Crvene vragove golovima u 28. i 33. minuti. Tek u nastavku je United zaigrao, a u 78. minuti Marcus Rashford na asistenciju Lukakua zabija za 2:1. Nakon toga, United je napao svim sredstvima, ali se Huddersfield odbranio i proslavio najveću pobjedu. 

Newcastle je bio bolji od Crystal Palacea s 1:0. dok je Leicester slavio kod Swanseaja sa 2:1, a istim je rezultatom Bournemouth našeg Asmira Begovića slavio kod Stokea. 

Premier liga, 9. kolo:

Huddersfield - Manchester United 2:1 (Mooy 28, Depoitre 33/ Rashford 78)

Manchester City - Burnley 3:0 (Aguero 30 - penal, Otamendi 73, Sane 78)

Newcastle - Crystal Palace 1:0 (Merino 86)

Stoke - Bournemouth 1:2 (Diouf 63/ Surman 16, Stanislas 18 - penal)

Potražite više informacija na temu Premier league:

Swansea - Leicester 1:2 (Mawson 56/ Fernandez 25, Okazaki 49)

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.