Iako ima 72. godine

Heynkces: Nije nemoguće da ostanem u Bayernu

Iskusni njemački trener Jupp Heynckes nije odbacio mogućnost da ostane na kormilu Bayerna i nakon sezone. 

Heynckes je sa Bayernom potpisao "privremeni" ugovor do 1. juna, no budući da ekipa pod njegovim vodstvom igra veoma dobro, nije isključeno ni da ovaj 72-godišnji stručnjak ostane na klupi prvaka Njemačke. 

To je dao naslutiti i sam Heynckes.

"U mojim godinama to nije nemoguće jer smatram da sam star onoliko koliko se osjećam starim. Uvijek sam sebe održavao u formi i dobro se nosio sa pritiskom, i kao igrač i kao trener. Fudbal je zubava. Znao sam da ću dobiti takvo pitanje, ali još je rano da dam bilo kakav odgovor", kazao je Henckes, te dodao:

"Zasad sam tu privremeno. Dalje neću komentarisati." 

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Bayern je pod Heynkcesovim vodstvom danas ostvario pobjedu nad HSV-om i trenutno dijeli vodeću poziciju u Bundesligu sa dortmundskom Borussijom. 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.