EPA

Euroliga 3.kolo

Real na krilima Dončića stigao do pobjede

Eldar Ganibegović

Real Madrid je na domaćem terenu ne tako lagano stigao do pobjede protiv Milana sa 100:90.

Kraljevski klub je ušao nešto bolje u meč, pa je tako nakon 10 minuta igre vodio sa 30:28.

Druga dionica je pripala ekipi iz Italije, koja je nakon uspjela da dođe do poravnanja, pa se tako na odmor otišlo rezultatom 54:54.

Nakon pauze, Dončić i društvo su zaigrali fantastično, te su tako nakon treće četvrtine ostvarili prednost od sedam poena, 81:74.

U posljednjoj četvrtini Milano je pokušava da se vrati, međutim Madrid je rutinski održavao svoju prednost i tako upisao pobjedu.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Dončić je opet bio sjajan, postigao je 27 poena, skupio osam skokova i tri asistencije, dok je ekipu Milana predvodio Andrew Goudelock sa 20 poena i Vladimir Micov sa 15 poena.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.