Građani u četvrtfinalu

Claudio Bravo junak očajnog Manchester Cityja

Manchester City se plasirao u četvrtfinale Carabao kupa nakon što su večeras na domaćem terenu pobijedili Wolverhampton nakon penal serije. Rezultat u regularnom toku bio je 0:0.

Manchester City je nešto bolje otvorio susret i imali su nekoliko prilika na samom startu. Prvo je Aguero zaprijetio gostima u 11. minuti, ali njegov udarac je otišao pored gola. U 25. minuti pokušao je i Sterling, ali također je bio neprecizan. Pred kraj prvog dijela meča i gosti su imali stopostotnu priliku, ali Claudio Bravo je odbranio udarac Enobakharea. 

U nastavku susreta City je također napadao, ali gosti su imali bolje šanse. Dvije velike prilike Wolvesi su imali preko Heldera Coste i Enobakharea, ali nisu uspjeli pogoditi. S druge strane, za City su pokušavali Aguero i David Silva, ali golova nije bilo i otišlo se u produžetke. 

Nakon što ni u dodatnih 30 minuta igre nismo vidjeli promjenu rezultata, krenulo se u izvođenje penala. 

Junak Manchester Cityja u penal seriji bio je Claudio Bravo koji je odbranio dva od tri penala i tako odveo svoj tim u narednu rundu takmičenja. 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.