Isplatile se dobre igre: De Bruyne dobija ogromnu povišicu
Foto: EPA

Manchester City nagrađuje Belgijanca

Isplatile se dobre igre: De Bruyne dobija ogromnu povišicu

Danas su britanski mediji donijeli loše vijesti nekolicini evropskih velikana koji su se nadali da će u skorije vrijeme moći dovesti Kevina De Bruynea u svoje redove. Naime, sjajni Belgijanac će uskoro potpisati novi ugovor sa Manchester Citiyjem.

De Bruyne u zadnje vrijeme pruža zaista sjajne partije, te je u 12 utakmica nove sezone, u svim takmičenjima, upisao osam asistencija i postigao dva gola.

Može se reći da je krilni fudbaler Manchester Cityja "zaradio" novi ugovor sa Građanima, ali i povećanje primanja koje mu sljeduje.

Iako je PSG imao namjeru dovesti De Bruynea na Park prinčeva, on će uskoro potpisati novi ugvor sa Cityjem prema kojem će zarađivati 250.000 funti sedmično, u odnosu na 115.000 funti koje, sedmično, zarađuje prema sadašnjem ugovoru.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Patrick De Koster, De Bruyneov menadžer, je u prošlosti izjavljivao da će pregovarati sa Manchester Citiyjem kako bi njegov klijent na Etihadu dobio primanja slična onima Neymara i Mbappea u PSG-u. De Bruyne će i nakon povišice zarađivati puno manje u odnosu na zvijezde PSG-a, ali je, čini se, dodatnih 135.000 funti sedmično bilo dovoljno da zadrži Belgijanca u Manchesteru.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi