Potpisao ugovor do 2020. godine

Claude Puel novi trener Leicester Cityja

Kao što je bilo i najavljivano, francuski stručnjak Claude Puel (56) imenovan je za novog trenera Leicester Cityja.

Šampion Engleske iz sezone 2015/16 bio je bez trenera nekoliko dana nakon što je Craig Shakespeare dobio otkaz poslije niza loših rezultata. 

Nekoliko trenera bilo je u konkurenciji da ga zamijeni, ali na kraju je priliku na klupi Lisica dobio nekadašnji trener Nice i Lyona koji je posljednji posao imao upravo u Premiershipu kada je vodio Southampton. 

Podsjetimo, fudbaleri Leicestera su nakon otkaza treneru Shakespeareu vezali dvije pobjede, jednu u Premiershipu i jednu u Liga kupu. U narednom meču očekuje ih domaća utakmica protiv ekipe Evertona kojoj ništa ne polazi za rukom ove sezone i nalazi se tek na 18. mjestu. Bit će to sigurno idealna prilika za Puela da dobro startuje na klupi Leicestera. 

Podsjetimo, Puel je tokom karijere vodio ekipe Monaca, Lilla, Lyona, Nice i Southamptona. 

Promo

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.