Shakespeareov odlazak mogao bi ostaviti traga u Leicesteru

Igrači razočarani

Shakespeareov odlazak mogao bi ostaviti traga u Leicesteru

E. Škorić

Craig Shakespeare je dobio otkaz u Leicesteru, što nije baš lijepa vijest za mnoge u ovom klubu.

Leicester je dvije sezone ranije bio prvak, a već naredne sezone otpustio je "svog kralja" Claudija Ranierija, pa je stigao Shakespeare. 

Ni Shakespeare nije dugo izdržao, smijenjen je pošto se klub ove sezone nalazi u opasnoj zoni, iako je imao dobrih rezultata od dolaska u februaru na klupu.

I dok Leicester traga za novim trenerom, navodno je situacija u klubu jako loša, a mediji na Otoku tvrde da su zvijezde Leicestera Riyad Mahrez, Jamie Vardy i co. izuzetno razočarani potezom uprave kluba.

Oni smatraju da tjeranje Shakespearea nije pravo rješenje i da se trebalo ostati zajedno do kraja sezone. 

Potražite više informacija na temu Premier league:

Njegov pomoćnik Michael Applet je istakao da su igrači pojedinačno od čelnika kluba tražili objašenje zbog čega je smijenjen Shakespeare i čak su tražili da ga vrate na King Power. Jasno je da će sve ostati na njihovim željama i da će ubrzo Leicester dobiti novog trenera.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi