Fudbaler Manchester Cityja

Mendy se vraća na teren ranije od očekivanog

Fudbaler Manchester Cityja Benjamin Mendy najavio je da će se vratiti na teren prije od očekivanog.

Najskuplji defanzivac u historiji fudbalera je prije mjesec dana pretrpio ozbiljnu povredu križnih ligamenata, a iako je najavljeno da je za njega sezona završena, na teren bi se mogao vratiti ranije. 

To je Mendy najavio u intervjuu koji je dao za Times.

“Rekao sam Pepu i suigračima da ću biti spreman za polufinale Lige prvaka, igrat ću ove sezone. Treniram sedam dana sedmično kako bih ostvario svoj cilj i vjerujem da ću uspjeti”, rekao je Mendy.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Podsjećamo da je Mendy na Etihad stigao u ljetnom prijelaznom roku iz Monaca za čak 52 miliona funti, čime je postao najskuplji defanzivac u historiji. 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.