Foto: EPA

Nketiahu novi ugovor u Arsenalu

Golovi za povećanje plate

M. Šljivak
Teme:

Ekipa Arsenala ponudiće novi ugovor mladom napadaču Eddieju Nketiahu.

Ovaj 18-godišnjak je sa dva pogotka protiv Norwicha donio Arsenalu prolaz u Carabao kupu, a ovi golovi će mu donijeti i znatno povećanje plate.

Nketiah na Emiratesu sedmično zarađuje 2.000 funti, ali klub je odlučio da mu ponudi novi ugovor i plata će mu porasti na čak 15.000 funti sedmično.

Naravno, ova cifra je daleko od ostalih igrača prvog tima, no Nketiah je zadovoljan ponuđenm uslovima i namjerava staviti potpis na novi ugovor koji će ga među Topnicima zadržati do 2022. godine.

Kako mu je Arsene Wenger obećao nove šanse za igru, novi golovi bi mu mogli donijeti i još više novca i sada je apsolutno sve u njegovim rukama.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.