Wenger: Kolašinac ima kvalitete potrebne za Premier ligu
Foto: EPA

Trener Arsenala nakon sjajne partije bh. reprezentativca

Wenger: Kolašinac ima kvalitete potrebne za Premier ligu

Arsenal je danas savladao ekipu Swanseaja, na svom terenu, rezultatom 2:1. Ipak, Topnicima je bio potreban preokret kako bi došli do pobjede, a junak ekipe Arsenea Wengera je bio bh. reprezentativac Sead Kolašinac.

Stameni lijevi bek Arsenala je bi ključni igrač preokreta svoje ekipe u drugom poluvremenu. Kolašinac je prvo postigao gol za izjednačenje, da bi potom i asistirao Ramseyju za konačnih 2:1.

Nakon utakmice je trener Arsenala, Arsene Wenger, odgovarao na pitanja novinara, a mnoge je zanimalo i njegovo viđenje sjajne partije bh. reprezentativca.

"Kolašinac je danas bio ključni čovjek jer je postigao gol i upisao asistenciju...Vidjeli smo da bolje igramo po lijevoj strani, željeli smo to iskoristiti u drugom poluvremenu...Bilo je važno da brzo mijenjamo strane kako bi stvorili više prostora za Kolašinca, a on je odigrao veoma dobro", istakao je Wenger, pa dodao:

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Od kada je stigao uvjerio je sve da je veliko pojačanje...On posjeduje odlične kvalitete za poziciju na kojoj igra. U odbrani je veoma agresivan, a ima i potrebnu fizičku snagu za igranje u Premier ligi".

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi