Novi poraz Real Madrida

Girona potvrdila da je Real Madrid u problemima

Real Madrid je danas doživio novi poraz kojim je potvrđeno da su u veoma lošoj formi ove sezone. Ovog puta od njih je bila bolja ekipa Girone koja je kući slavila sa 2:1 

Kraljevi su i prije ovog kola bili u zaostatku od pet bodova u odnosu na Barcelonu, a nakon novog poraza zaostaju čak osam bodova. 

Današnji susret su dobro otvorili i poveli su u 12. minuti golom Isca. Kasnije je Ronaldo imao dobru priliku, ali nije pogodio. Nakon toga zaprijetili su i domaći preko Portua i Adayja, ali nisu uspjeli da izjednače. To je bio i konačan rezultat prvog dijela meča.

U nastavku susreta viđen je potpuni preokret od strane domaćih igrača. Prvo je Stuani pogodio za 1:1 u 54. minuti, da bi samo četiri minute kasnije Portu bio precizan za potpuni preokret. Do kraja meča Real je imao terensku inicjativu, ali nije uspio da napravi nijednu priliku pa je ostalo 2:1 za domaće.

Real je nakon ovog poraza ostao na 3. mjestu sa 20 bodova, dok je Girona sada na 11. poziciji sa 12 bodova. 

Potražite više informacija na temu La Liga:

Španska La Liga, 10. kolo:

Girona-Real Madrid 2:1

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.