Foto: EPA

Jorginho na vrhu liste želja Arsenea Wengera

Veznjak Napolija primarna meta Arsenala u januaru

Ekipu Arsenala je, proteklog ljeta, napustio veliki broj fudbalera. Na Emiratesu više "ne stanuju" Oxlade-Chamberlain, Lucas Perez, Kieran Gibbs i Paulista, pa su se navijači Topnika nadali i velikom broju pojačanja kako bi njihov tim ponovo bio konkurentan u utrci za titulu Premier lige.

Arsene Wenger je uspio "ubijediti" Alexandrea Lacezettea i Seada Kolašinca da dođu u London, ali većina navijača Arsenala smatra da ova dva pojačanja nisu dovoljna da bi se u ovoj sezoni "napala" titula prvaka Engleske.

Navijače Arsenala će, međutim, možda ohrabriti činjenica da klub već u januaru planira realizovati transfer sjajnog veznjaka Napolija, Jorginha.

Prema navodima Sky Sportsa, skauti Arsenala već neko vrijeme prate Jorginha, a Wenger ovog fudbalera smatra idealnim pojačanjem za vezni red svoje ekipe.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Granit Xhaka, u posljednje vrijeme, rijetko uspijeva povezati dvije dobre partije, dok se Santi Cazorla i dalje muči sa povredama, pa bi Jorginhov dolazak na Emirates u velikoj mjesri doprinijeo "dubini" veznog reda Arsenala.

Jorginho, 25-godišnji defanzivni veznjak, je u Napoli stigao 2014. godine, nakon što je impresionirao u dresu Hellas Verone. Od svog dolaska na San Paolo je postao važan dio Napolijeve ekipe, a prošle sezone je upisao 31 nastup, u svim takmičenjima, za ekipu Maurizija Sarrija.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.