Nakon pobjede protiv Napolija

Guardiola: Napravili smo nevjerovatan uspjeh

Eldar Ganibegović

Fudbaleri Manchester Cityja su u večerašnjem susretu 4. kola Lige prvaka u veoma zanimljivoj nogomentoj predstavi savladila Napoli rezultatom 2:4.

Nakon sjajne utakmice oglasio se i trener Građana koji je rekao kako je nevjerovatan uspjeh savladati Napoli dva puta u dvije sedmice.

"Pobijediti Napoli dva puta u dvije sedmice je zaista nevjerovatan uspjeh. Oni su možda najbolja ekipa sa kojom sam se suočio u svojoj karijeri", izjavio je Guardiola.

"Veoma sam ponosan na svoju momčad jer znam kakvu smo ekipu večeras savladali. Zaljubljen sam u igru Napolija, koja se svodi na kratke pasove i nisu nam dali vremena za razmišljanje u prvih 20 minuta."

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Vrlo smo slični timovi, volimo držati loptu u svom posjedu i praviti presing. Zadovoljan sam načinom na koji smo igrali nakon 2-2", rekao je trener Građana. 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.