Foto: EPA

Iskusni centar ponovo rekorder

Felipe Reyes vratio titulu kralja skokova

Midhat Šljivak

Košarkaš madridskog Reala Felipe Reyes od sinoć je ponovo najbolji skakač u historiji Eurolige.

Iskusni 37-godišnji centar je u utakmici protiv moskovskog Khimkija uhvatio sedam lopti, te je došao do brojke od 1604 skoka i to mu je bilo dovoljno da se vrati na prvo mjesto ispred Ioannisa Bourousisa koji ga je pretekao prošle sezone.

Reyes iza sebe ima čak 14 sezona u Euroligi. Samo jedna nije bila u dresu Reala i to debitanstka 2000/2001 u kojoj je nosio dres Estudiantesa.

Španski košarkaš iza sebe ima zaista bogatu karijeru i u svim statističkim parametrima je u samom vrhu. Drugi je  sa ukupnim brojem nastupa (292), drugi je u ukupnom broju ubačenih slobodnih bacanja (851), peti po broju poena (2645).

Tokom karijere Reyes je osvojio gotovo sve sa Realom i selekcijom Španije i sigurno je da će njegovo ime zauvijek ostati upamćeno u košarkaškoj historiji.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.