Khimki zaustavio Dončićeve Kraljeve
Foto: EPA

Prvi poraz Reala

Khimki zaustavio Dončićeve Kraljeve

Midhat Šljivak

Košarkaši Khimkija pobijedili su večeras u Madridu ekipu Real Madrida rezultatom 86:80.

Sjajan meč viđen je u Madridu, a na kraju je moskovski tim slavio četvrtu pobjedu, ali i nanio prvi poraz Kraljevima.

Khimki je bolje otvorio ovaj duel. Predvođeni sjajnim Shvedom su pokazali snagu i ubrzo su došli do šest poena prednosti, 7:13.

Međutim, nije Khimki mogao previše da se odvoji. Real je konstantno bio blizu, a nakon prve dionice ruski tim je imao plus dva, 23:25.

Uspio je Real i da povede na početku druge četvrtine, da bi zatim uslijedila velika serija gostiju iz Moskve. Napravili su Realu 15:2 i došli su do 12 razlike na sredini igre u drugoj četvrtini, 28:40.

Međutim, dvocifrenu razliku nisu mogli da zadrže. Real je prednost smanjio na minus šest na poluvremenu meča (39:45), da bi početkom nastavka ponovo uspjeli i povesti, 48:47.

Ipak, Khimki je kontrolisao susret i u nastavku. Pokazali su zaista odličnu košarku kada je najviše trebalo i u posljednju četvrtinu su ušli sa sedam razlike, 59:66.

Kraljevi su se ponovo vraćali na otvaranju četvrtog perioda. Za trenutak su samo preuzeli vodstvo, ali je Khimki potom ponovo upalio motore i došli su na plus devet, 71:80.

Real se nije predavao. Sjajnom igrom uvode meč u neizvjesnu završnicu, da bi na 20 sekundi do kraja imali i šut za novo vodstvo, ali je Luka Dončić promašio.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Tu je bio i kraj za domaće koji su na kraju upisali prvi poraz u sezoni.

Alexey Shved je sa 20 poena bio najefikasniji u pobjedničkom timu, James Anderson je dodao 16, dok je kod Reala Luka Dončić ubacio 12 poena.

Zaprati BC Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
BC Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi