Foto: EPA

Prodaje dvojicu mladih fudbalera

Mamić pravi još jedan fantastičan posao za Dinamo

Midhat Šljivak

Zdravko Mamić bi u januaru mogao napraviti još jedan veliki posao za zagrebački Dinamo.

Sjajni štoper tima sa Maksimira Filip Benković karijeru bi mogao nastaviti u Italiji i to u redovima Intera, koji već odavno pokazuje interes za njegovo dovođenje.

Ovaj 20-godišnji defanzivac je privukao pažnju mnogih evropskih klubova. Spominjali su se Manchester United i Celtic, ali bi on na kraju ipak mogao završtiti na Giuseppe Meazzi u dresu Nerazzurra.

Cijena još uvijek nije poznata. Tokom ljeta Mamić je tražio 15 miliona eura, ali je Interu ova suma bila previše.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Interesantno, nije samo Benković taj kojeg Inter želi. Također, u paketu žele i 17-godišnjeg lijevog beka Davida Čolinu, pa bi Dinamo u januaru na transferima ovog dvojca ponovo mogao zaraditi ogroman novac.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.