Poraz Hajduka

Svraka i društvo priredili senzaciju u Splitu

E. Škorić

Hajduk je imao sve u svojim nogama u 15. kolu HNL-a protiv Rudeša, ali je na kraju ostao bez bodova (3:2).

Vodili su Splićani nakon 21 minute s 2:0 i taj rezultat bio je aktivan sve do sredine drugog dijela, kada Entrena i Budimir u samo sedam minuta zabijaju golove za potpuni povratak Zagrepčana.

Novajlija u ligi nije stao kod 2:2, pa je hrabrom igrom do kraja zabio i treći gol. Entrena je u 89. minuti drugim golom slomio Splićane i Rudešu omogućio historijsku pobjedu.

Za Rudeš je 20-ak minuta igrao i bivši bh. reprezentativac i nekadašnji veznjak Željezničara Muamer Svraka, dok je Zvonimir Kožulj kod Splićana ušao u 71. minuti, a mladi Edin Šehić nije dobio šansu u redovima domaćina.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Poslije 15 kola Hajduk ima 25 bodova, dok je Rudeš na dnu sa samo 11 bodova.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.