Foto: EPA

Ukrajinski defanzivac o velikom rivalstvu

"Messi uvijek razmišlja o timu, a Ronaldo je sebičan"

Midhat Šljivak

Već godinama u svijetu fudbala se vodi polemika o tome ko je bolji fudbaler, Lionel Messi ili Cristiano Ronaldo.

Naravno, svako ko pokloni glas nekom od njih ima svoje razloge i svoj stav, ali su ipak posebna priča fudbaleri koji su nekada igrali sa Messijem ili Ronaldo.

Rivalitet Barcelona i Real Madrida se vidi i na tom bolju. Za većinu bivših igrača katalonskog velikana bolji je Messi, dok je Ronaldo u prednosti kod nekadašnjih fudbalera Kraljeva.

Ukrajinski defanzivac Dmitrij Čigrinski jedan je od onih koji su komentarisali Messija i Ronalda, a za njega je bez sumnje Argentinac bolji.

"Ronaldo je dobar strijelac, ali ne i najbolji fudbaler svijeta, jer je sebičan. Messi je potpuno drugačiji i uvijek razmišlja o timu", rekao je Čigrinski za španske medije.

Ovaj 30-godišnji defanzivac trenutno je član atinskog AEKA, ali je u sezoni 2009/2010 igrao za Barcu. Stigao je tada za 25 miliona eura kao veliko pojačanje iz Shakhtara, ali se na Nou Campu nije snašao i samo godinu dana kasnije se vratio u tim iz Donetska.

Međutim, iz Barcelone je ponio lijepe uspomene, iako je nastupio u samo 14 utakmica.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Barcelona je potpuno drugačiji svijet. Bio sam zapanjen na kojem nivou su moji saigrači Messi i Ibrahimović. To je nešto nevjerovatno. Ja se tamo nisam mogao nositi sa pritiskom. Trebalo mi je više vremena da se prilagodim, ali u tome nisam uspio", rekao je ovaj fudbaler.

Čigrinski je ove sezone stub odbrane AEK-a, dok je u karijeri pored Barce i Shakhtara igrao još za Dnipro i Metalurg iz Zaporožja.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.