Foto: EPA

Jerome Boateng otkriva

"Ancelotti nas je petoricu šokirao pred PSG"

E. Škorić

Italijanski stručnjak Carlo Ancelotti odavno ne vodi Bayern, no igrači bavarskog diva i dalje komentarišu njegov rad u tom klubu.

Po dolasku Juppa Heynckesa Bayern je ušao u seriju od sedam pobjeda, te nadigrao glavnog konkurenta u borbi za titulu, Borussiju, usred Dortmunda. 

Čini se da je Ancelotti bio uzrok Bayernovih slabih partija, pa ga je odlučio prozvati i stoper njemačkog prvaka Jerome Boateng.

"Tek sada mogu reći da se u Münchenu osjećam ugodno. Prije je treniranje bilo bitno drugačije od onog na što smo navikli. Kao igrač možeš osjetiti jesi li na 100 posto mogućnosti, a ja nisam bio. Njegov način rada je bio čudan. Ancelotti je 90 minuta prije utakmice protiv PSG-a rekao da nas pet jednostavno neće zaigrati. Samo tako, iz vedra neba, i bez ikakvog objašnjenja. Svi su igrači bili šokirani", kazao je Boateng.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Boateng nije jedini koji je kritikovao Ancelottijev rad i igrači minhenskog kluba kao da su dobili krila kada je na klupu stigao Heynckes.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.