Prva liga RS, 14. kolo

Kiks Drine protiv Podrinja, Rudar siguran protiv Tekstilca

Danas je odigrano pet mečeva 14. kola Prve lige RS-a. Pobjedu na domaćem terenu slavila je ekipa Rudara iz Prijedora protiv Tekstilca sa 2:0, dok je Drina 'kiksala' kući protiv Podrinja iz Janje jer je odigrala meč bez golova. 

Rudar je dočekao Tekstilac, a bili su pod imperativom pobjede jer se bore za prvu poziciju sa Zvijezdom 09 koja će svoj meč odigrati sutra. 

Rudar je danas poveo tek početkom drugog dijela meča, tačnije u 55. minuti kada je Lolić pogodio za vodstvo od 1:0. Do kraja susreta domaći su preko Jaćimovića postigli još jedan gol za konačnih 2:0. 

Drina je imala problema protiv Podrinja kući i odigrali su samo 0:0. Oni sada imaju 27 bodova, dok je Rudar došao do 31 boda. 

Potražite više informacija na temu Prva liga Republike Srpske:

Od ostalih mečeva Sloboda iz Mrkonjić Grada je slavila protiv Napretka sa 2:1 golovima Malbašića i Malinovića. Zanimljivo, domaći su susret završili sa devet igrača zbog dva crvena kartona. 

Željezničar je u najljepšem meču dana pobijedio u gostima Slogu sa 3:2, dok je Slavija golom Popovca u posljednjoj minuti došla do trijumfa protiv Kozare na domaćem terenu. 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.