Pecelj: Nakon prvog pogotka sve je bilo lakše

Član Rudara iz Prijedora za SportSport.ba

Pecelj: Nakon prvog pogotka sve je bilo lakše

S. Mlaćo

Za vikend su odigrane i utakmice 11. kola Prve lige Republike Srpske, a Rudar iz Prijedora je na svom terenu savladao Sutjesku iz Foče sa 3:0.

Prijedorčani su nastavili sa sjajnim igrama ove sezone, a mrežu gostiju načeo je Ljubiša Pecelj, koji nije skrivao zadovoljstvo zbog nove pobjede.

"Po meni je to bila jako teška utakmica. Ekipa Sutjeske se dobro branila, zadovoljan sam igrom svog tima, napadali smo i stvarali šanse. Mislim da je presudio moj pogodak iz slobodnog udarca u drugom poluvremenu. Bilo je bitno samo da povedemo i znali smo ako postignemo jedan gol da će to ići dosta lakše. Tako se i na kraju i ispostavilo", kaže Pecelj za SportSport.ba.

Cilj Prijedorčana je Premijer liga BiH.

"Igramo dobro iako smo kiksali sa Slavijom kod kuće kada smo odigrali neriješeno, promašili smo penal u 85. minuti i u Doboju isto neriješeno. Mislim da smo to trebali iskoristiti i sada bi lakše bilo koliko toliko. Naš cilj je Premijer liga BiH, ali idemo utakmicu po utakmicu", jasan je 24-godišnji lijevonogi nogometaš.

Pecelj je u Prijedor stigao iz Čapljine, člana Prve lige FBiH, pa smo ga zamolili da usporedi ova dva takmičenja.

Potražite više informacija na temu Prva liga Republike Srpske:

"Mislim da je Prva liga FBiH ipak kvalitetnija. Sve je ipak u pet deka, kažem da je kvalitetnija Prva lig FBiH jer se igra čvršće kući i  teže je uzet bodove u gostima. I sada  ima jako dobrih ekipa, tu su Sloga, Velež, Olimpik, Zvijezda, Bosna Visoko i naravno moj zadnji klub Čapljina koja je jako dobra ove polusezone", dodao je na kraju razgovora Pecelj.

U narednom kolu Rudar će opet biti domaćin, ovaj put Podrinju iz Janje.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi