Foto: EPA

Veliki problemi za Real Madrid

Zidane uoči Atletica lupa glavom u zid

Edmir Škorić

Naredne subote igra se madridski derbi između Atletica i Reala, a u ne baš dobroj situaciji Kraljevi dočekuju ovaj duel.

Polako se završava reprezentativna pauza i ubrzo će se nogometaši vratiti ligaškim nastupima. U 12. kolua La Lige čeka nas žestok duel Atletica i Reala i tu bi jedan tim mogao da otpadne iz trke za prvaka, pošto obje ekipe sada imaju čak osam bodova manje od vodeće Barcelone.

A Realu veliki problem predstavlja činjenica da će derbi zbog nove povrede propustiti Gareth Bale. Velšanin nije jedini koji je zadao probleme Zinedineu Zidane.

Još gore je to što se sinoć u tijeku prijateljskog susreta između Španije i Kostarike povrijedio Isco, jedan od glavnih igrača Reala u ovoj sezoni. 

Isco je s bolnom grimasom na licu napustio travnjak u Malagi, ali za sada nije poznato da li će biti spreman za derbi s Atleticom koji je na programu za šest dana. Ukoliko ne bude spreman, biće to baš jak udarac za Real.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Pored njih, povrijeđen je stoper Raphael Varane, golman Keylor Navas, kao i Dani Carvajal. Treba ipak imati na umu da Realovi doktori mogu za šest dana barem nekoga osposobiti za ovu važnu utakmicu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.