Za osam miliona funti

Englezi objavili: Manchester United je već prodao Fellainija

Edmir Škorić

Marouane Fellaini je, po svemu sudeći, spakovao kofere i u januaru napušta Englesku.

Fellaini je u Manchester United stigao iz  Evertona za oko 30 miliona eura i tu i tamo znao je odigrati dobru utakmicu u dresu Crvenih vragova, a kod nekih trenera je bio neizostavan.

Međutim, prema posljednjim izvještajima iz Engleske, Fellaini je već prodan i to u Tursku. Istanbulski Bešiktaš dogovorio se s Unitedom, Belgijac od januara seli u redove crno-bijelih.

Obzirom da mu na kraju sezone završava trenutni ugovor s Utdom, odlučio je klub da ga ove zime proda i tako nešto i zaradi, a to će biti osam miliona funti.

Fred iz Šahtara je, navodno, igrač kojeg će Mourinho dovesti i koji će imati funkciju koju trenutno ima belgijski reprezentativac. Mada, United mora da se potuče za 21-godišnjeg Freda, budući da ga želi još dosta evropskih velikana.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Fellaini je prije Uniteda igrao za Everton i Standard, a u dresu Crvenih vragova je od 2013. godine u 96 nastupa postigao 11 golova.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.