Gegić nije igrao

Šest poena Đedovića za Bayern

Midhat Šljivak

Bayern je u 9. kolu košarkaške Bundeslige uz dosta muke savladao Tubingen rezultatom 84:72.

Bavarci su meč otvorili serijom od 6:0 i kontrolisali su rezultat do kraja ovog dijela igre, ali su prvu četvrtinu dobili sa samo dva poena razlike, 27:25.

Tubingen je u drugoj dionici bio u odličnom naletu. Oni su ti koji su imali prednost većim dijelom druge četvrtine, ali su Bayernu dopustili seriju od 9:0 u samom finišu i na odmor su otišli sa minusom od šest poena, 51:45.

Gosti su uspijevali i tokom treće dionice da namuče ekipu Saše Đorđevića. Na otvaranju trećeg perioda su napravili seriju od 11:0 i ponovo su došli u prednost, ali je do kraja ovog dijela igre nisu uspjeli zadržati i u posljednji period se ušlo neriješenim rezultatom, 64:64.

Međutim, u posljednjoj dionici Bayern je slomio otpor neugodnog rivala. Zaigrali su domaći igrači mnogo bolje u odbrani, počeli su pogađati na drugoj strani i na kraju su uspješno završili posao u ovom duelu.

Nihad Đedović je u pobjedničkom timu ubacio šest poena za 22 minute na parketu, a Jared Cunningham je meč završio sa 23 poena. Amar Gegić nije igrao u ovom duelu.

Barry Stewart je na drugoj strani ubacio 17 poena.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.