Đedović vodio Bayern do pobjede nad bivšim timom
Foto: EPA

Ubacio 14 poena

Đedović vodio Bayern do pobjede nad bivšim timom

Midhat Šljivak

Nekadašnji reprezentativac BiH Nihad Đedović odigrao je danas odličan meč za Bayern protiv nekadašnjeg tima Albe iz Berlina.

Bavarci su u derbiju 8. kola u Berlinu savladali velikog rivala rezultatom 70:80, a najbolji u pobjedničkom sastavu bio je upravo Đedović.

Bavarci su dobro ušli u meč. Imali su vodstvo tokom kompletne prve dionice koju su na kraju dobili sa 14:19.

Međutim, Alba je do poluvremena uspjela da okrene rezultat u svoju korist. Odigrali su zaista odlično finiš prvog poluvremena i na odmor su otišli sa dva poena prednosti, 45:43.

Ipak, u nastavku je Bayern mnogo bolji tim. Fantastičnom serijom od 12:0 u finišu treće dionice ekipa Saše Đorđevića pravi ključnu prednost i u posljednjih deset minuta ulazi sa 11 poena razlike, 53:64.

Nije se Alba uspjela vratiti. Imao je Bayern i po 16 poena prednosti u jednom trenutku, a na kraju su završili meč sa plusom od 10 poena.

Nihad Đedović je bio najefikasniji kod Bayerna sa 14 poena, a kod Albe se istakao Payton Siva sa 21 poenom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi