Švicarci slave veliki uspjeh

Petković težim putem odveo Švicarsku na Svjetsko prvenstvo!

Fudbalska reprezentacija Švicarske izborila je plasman na Svjetsko prvenstvo koje se narednog ljeta igra u Rusiji.

Švicarci, koje sa klupe predvodi rođeni Sarajlija Vladimir Petković, danas su u Baselu remizirali sa Sjevernom Irskom odigravši meč bez pogodaka (0:0), što im je nakon pobjede 1:0 u Belfastu bilo sasvim dovoljno za plasman na Mundijal.

Švicarska i Sjeverna Irska su danas tokom većeg dijela susreta bili ravnopravni na terenu. Najveće prilike za domaće propuštali su Shaqiri, Zuber i Rodriguez, a za goste Brunt i Washington, a konačnim rezultatom zadovoljniji mogu biti Švicarci koji su na kraju proslavili veliki uspjeh.

Podsjećanja radi, Švicarska je u svojoj grupi B kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo završila na drugom mjestu sa samo jednim porazom u deset utakmica. Švicarci su do posljednjeg kola bili prvi sa omjerom 9-0-0, a onda su izgubili od Portugala sa 2:0 i tako ostali bez direktnog plasmana u Rusiju.

Petković i društvo morali su put na Mundijal tražiti kroz doigravanje, gdje je Švicarska bila za nijansu bolja od Sjeverne Irske i na kraju je na teži način rezervisala svoje mjesto među 32 najbolje selekcije svijeta.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.