"Prestanite više kukati zbog penala"

Xhaka poručio Sjevernim Ircima

"Prestanite više kukati zbog penala"

Midhat Šljivak

Mnogo pažnje u evropskim medijima izazvala je odluka rumunskog sudije Ovidiuja Hategana da pokaže na penal u prvom susretu baraža za odlazak na Svjetsko prvenstvo između Sjeverne Irske i Švicarske.

Nakon udarca Xherdana Shaqirija lopta je pogodila Corryja Evansa, a Hategan je bez mnogo razmišljanja pokazao na bijelu tačku.

Mnogi smatraju da je odluka bila prestroga i da je Švicarcima poklonjen penal iz kojeg su došli do pobjede.

Veznjak švicarskog tima Granit Xhaka je pred sutrašnji revanš jasno poručio protivničkim navijačima i igračima da prestanu kukati i da se pomire sa činjenicom da su izgubili.

"Ne znam što je to toliko bitna tema da se priča samo o njoj. To nama nije interesantno. Sudija je rekao da je penal i to je kraj", rekao je Xhaka i dodao:

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

"Bili smo bolji u prvom meču i to ćemo dokazati i u drugoj utakmici. Želimo navijače učiniti ponosnim, a ovi iz Sjeverne Irske bi već jednom trebali prestati da se kukaju", poručio je veznjak Arsenala.

Švicarci će sutra biti veliki favoriti za prolaz dalje, ali neugodnu Sjevernu Irsku moraju shvatiti ozbiljno.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi