Petković: Čak i ako nije bilo penala, zaslužili smo pobjedu

Sarajlija na klupi Švicarske

Petković: Čak i ako nije bilo penala, zaslužili smo pobjedu

Fudbalska reprezentacija Švicarska je večeras u Belfastu savladala Sjevernu Irsku sa 1:0 golom iz krajnje diskutabilnog jedanaesterca u 57. minuti.

Švicarska je tokom svih 90 minuta bila bolji rival i zaslužila je pobjedu, s čim je saglasan i Sarajlija na klupi ove selekcije Vladimir Petković.

"Svojoj ekipi moram čestitati na velikoj borbi, dobroj igri i pobjedi. Izgledali smo dobro u Belfastu i apsolutno smo zasluženo pobijedili. Tu nema govora, čak i ako penal nije postojao", započeo je švicarski selektor, te nastavio:

"Moram primijetiti da se moja ekipa malo opustila nakon vodećeg gola i to nije dobro. Moramo biti svjesni da još nije gotovo. U dobroj smo poziciji, ali Sjeverna Irska je ozbiljan tim. Na nama je da u revanšu potvrdimo svoj plasman na Svjetsko prvenstvo, morat ćemo se svježi dočekati taj duel".

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Revanš meč Švicarske i Sjeverne Irske igra se u nedjelju u Baselu s početkom u 20:45 sati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti