Košić službeno predstavljen

Hajduk imenovao novog trenera

Hrvatski prvoligaš Hajduk danas je zvanično predstavio novog trenera s kojim će ući u nastavak sezone.

Dosadašnjeg trenera Joana Carilla, koji je dobio otkaz nakon šokantnog domaćeg poraza od Rudeša u prošlom kolu HNL-a (2:3), naslijedio je Željko Kopić.

Novi trener Hajduka je posljednje dvije sezone vodio Slaven Belupo i hrvatski mediji ga predstavljaju kao odličnog taktičara, kojem nije strano pobijediti Dinamo i Rijeku. Također, smatra se jednim od najtalentovanijih hrvatskih trenera.

Kopić je tokom trenerske karijere trenirao Zagorac, Segestu, Lučko, Cibaliju i Zagreb, a sa Hajdukom je već dva puta bezuspješno pregovarao.

Željko Kopić će na klupi Hajduka debitovati u Puli protiv Istre 1961, a sa klubom sa Poljuda je potpisao ugovor do kraja sezone uz moguće produženje na još jednu sezonu u ovisnosti o rezultatima koje postigne.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.