Ivan Jurić kandidat za trenera Hajduka
Foto: EPA

Nakon otkaza u Genoi

Ivan Jurić kandidat za trenera Hajduka

Dojučerašnji trener Genoe Ivan Jurić navodno je jedan od kandidata za klupu Hajduka, pišu hrvatski i italijanski mediji.

Jurić je prije dva dana dobio otkaz u Genoi nakon poraza u gradskom derbiju od Sampdorije, što je bila kap koja je prelila čašu. Genoa je u dosadašnjih 12 kola osvojila samo šest bodova, pa je otkaz Hrvatu bio neizbježan.

Istog dana je bez posla ostao i Hajdukov trener Joan Carillo, kojeg je koštao šokantan domaći poraz od Rudeša 3:2 nakon vodstva 2:0. Carillu se dugo tresla stolica, ali tek sada je zvanično završio sa Hajdukom.

Hajduk traga za Carillovim nasljednikom i nekoliko je imena u igri, a svakako među njima najbolje kotira upravo Ivan Jurić koji ima bogato iskustvo rada u jakoj ligi kakva je Seria A.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Podsjetimo, Hajduk je navodno želio angažovati trenera Širokog Brijega i svog nekadašnjeg fudbalera Gorana Sablića, koji će ipak ostati na Pecari. 

Zaprati HNK Hajduk, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HNK Hajduk Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi