Foto: EPA

Navodno odlučio da ide

Ronaldo je Perezu poručio da je vrijeme za rastanak?

Edmir Škorić

Prema pojedinim izvještajima, Cristiano Ronaldo (32) odbija novi ugovor s Real Madridom.

Ronaldo je čovjek od koga mnoge stvari ovise u Real Madridu, ali čini se da bi najbolji strijelac Kraljeva mogao da ode i to već narednog ljeta. 

Iako ga ugovor s Madriđanima veže do ljeta 2021. godine, navodno je Portugalac informisao predsjednika Florentina Pereza da namjerava odigrati do narednog ljeta.

Kako je objavljeno u španskoj emisiji El Chirignutio de Jugones, Ronaldo je nezadovoljan jer klub nije uspio da dovede Kyliana Mbappea ljetos i smatra da je vrijeme da mijenja sredinu, te da postoje još neke stvari koje mu smetaju unutar tima.

S Ronaldom je Real osvojio 13 trofeja, uključujući tr Lige prvaka i dva naslova La Lige. Naravno, Real će učiniti sve da Ronalda utješi i da ga nagovori da do kraja karijere ostane član Galaktikosa.

Potražite više informacija na temu La Liga:

CR je u Real došao 2009. godine za tada rekordnih 80 miliona funti, a ove sezone je u La Ligi uspio da zabije samo jedan pogodak, dok u Ligi prvaka pruža puno bolje partije. Mada, zabijao ili ne - on je itekako najvažniji igrač Kraljeva.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.