Foto: EPA

Baskonia se raspucala

U Realu poniženi do kraja: Šta bi bilo da nije bilo Luke?

E. Škorić

Baskonia i Real Madrid odigrali su večeras susret sedmog kola Eurolige i na kraju je domaća ekipa slavila uvjerljivo sa 105:75.

Očekivao se sjajan meč, no ovaj put je uživala samo domaća publika, a igrala je samo domaća ekipa. Real Madrid je ponižen kao rijetko kada, a Baski su posao odradili u prvih 10 minuta.

U toj je dionici, naime, rezultat glasio 36:17 i Real je u nastavku meča tek blijedo pokušavao da se vrati, a bivao je sve poniženiji. 

Na kraju, Baskonia je slavila sa čak 30 poena razlike, Kraljevi ovakvo katastrofu ne pamte i ovo im je treći, zanimljivo vezani poraz, četvrti ako računamo i Barcelonu u prvenstvu.

Što se Baskonije tiče, ona je tek drugi put slavila u sedmom kolu Eurolige. Baš onda kada se to nije očekivalo.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Rodrigue Beaubois je ubacio 15 poena u pobjedi domaćina, 12 je dodao Yayson Granger, Marcelinho Huertas je ubacio 13, a 10 Janis Timma. Kod očajnog Reala tek je Luka Dončić nešto pokazao sa 18 poena.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.