Foto: EPA

Kritikovao čelnike kluba

Heynckess žali što Werner nije u Bayernu

Trener Bayerna Jupp Heynckess kritikovao je čelnike minhenskog kluba što nisu uspjeli uloviti Timu Wernera. 

Sjajni njemački napadač je u ljeto 2016. godine za deset miliona eura prešao u RB Leipzig i trenutno je jedan od najboljih strijelaca Bundeslige, a prema mišljenju Heynckessa baš takav igrač treba biti na Allianz Areni. 

Govoreći za Die Welt, Heynckess je, između ostalog, istakao da Bayern mora više učiniti u privlačenju najboljih njemačkih talenata. 

"Bayern je prije nekoliko godina trebao potpisati Wernera, još kada je bio u Stuttgart. Do takvih igrača treba doći na vrijeme. Šteta, Werner je mogao mnogo naučiti u Bayernu", kazao je Henyckess. 

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Wernerova vrijednost se danas procjenjuje na 50 miliona eura, a među klubovima koji ga danas žele u svojim redovima pominju se Barcelona, Manchester United, Liverpool... 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.