Hummels o Nagelsmannu: Nisam siguran da bi bio dobar
Foto: EPA

Bayernov stoper iskren

Hummels o Nagelsmannu: Nisam siguran da bi bio dobar

Bez obzira što je Bayern Munchen tek nedavno vratio nekadašnjeg trenera Juppa Heynckesa, jasno je da ovaj 72-godišnji stručnjak neće voditi ekipu i sljedeće sezone.

Nekoliko je imena koja se u njemačkim medijima spominju kao potencijalni Heynckesovi nasljednici, a navodno je najbliži Bayernovoj klupi mladi Julian Nagelsmann.

Ovaj trener je sa Hoffenheimom prošle sezone napravio pravo sportsko čudo, ali bi mu hendikep mogla predstavljati činjenica da je jednostavno premlad za izazove koje nosi vođenje Bayerna. Tako barem smatra Mats Hummels.

"On ima tek 30 godina i podijeljenog sam mišljenja po tom pitanju. On je samo dvije godine stariji od mene, tako da nisam siguran da li bi bio dobar izbor. Ipak, ništa nije nemoguće", rekao je Hummels, koji je potom dodao:

"Ima različitih trenera koji imaju svoje vizije i pristupe poslu, ali sam definitivno zagovornik toga da se u tim koji govori njemačkim jezikom dovede i trener koji priča njemački".

Heynckes je nanizao sedam pobjeda, a Hummels je otkrio šta je iskusni stručnjak promijenio otkako je preuzeo ekipu.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

"Njegov glavni recept je disciplina. To je dobro za ekipu i donijela nam je novi timski duh. Također, meni je neke stvari rekao direktno lice u lice, šta želi i očekuje od mene", rekao je Bayernov stoper.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti