Foto: EPA

Moro interesantan Unitedu

Mourinhovi skauti česti gosti na Maksimiru

Midhat Šljivak

Skauti Manchester Uniteda ove sezone su česti gosti stadiona Maksimir.

Zagrebački Dinamo je veliki rasadnik talenata i u prethodnih 15-ak godina su prodali veliki broj igrača u najbolje evropske klubove.

Tako će vjerovatno biti i u budućnosti. Veliki evropski timovi se raspituju za mnoge fudbalere Modrih, a skauti Manchester Uniteda na Maksimir dolaze zbog Nikole Mora (19).

Ovaj mladi fudbaler igra veoma dobro. Standardni je član prve postave zagrebačkog tima i navodno su Crveni đavoli ozbiljno zainteresovani za usluge ovog 19-godišnjeg veznjaka.

Njegova trenutna cijena na tržištu je milion i po eura. Ipak, iskustva iz prošlosti govore da Dinamo zarađuje ozbiljan novac na prodaji fudbalera i ne treba čuditi ako na ovom fudbaleru zarade deset puta više.

Moro je član Dinama postao 2009. godine, a stigao je iz omladinske ekipe Solina. Ove sezone je u 14 utakmica postigao tri gola uz dvije asistencije.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.