Foto: EPA

Kepa stiže u januaru

Real na korak od dovođenja golmana

Midhat Šljivak

Real Madrid će u januaru pokušati da dodatno pojača tim.

Mnogi fudbaleri se povezuju sa dolaskom u redove kraljevskog kluba, a među njima je i 23-godišnji golman Athletic Bilbaa Kepa Arrizabalaga.

Španski mediji tvrde kako je dogovor o transferu ovog fudbalera veoma blizu i da će se u januaru samo potvrditi navodi o transferu.

Kepu ugovor sa baksijskim velikanom veže do kraja sezone. Preogovori o produženju saradnje su stali, a uzrok je ponuda Kraljeva koja je stigla u Bilbao.

Tako će vjerovatno ovaj golman od januara stati na gol Real Madrida, a na mjestu prvog čuvara mreže će vjerovatno zamijeniti Keylora Navasa.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Pored Reala, interes za mladog Baskijca pokazao je i torinski Juventus.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.