Kaka o iskustvu u Realu: Tamo je sve ekstremno
Foto: EPA

Tri godine igrao za Real

Kaka o iskustvu u Realu: Tamo je sve ekstremno

Nekadašnji osvajač Zlatne lopte Ricardo Kaka (35) u razgovoru za El Espectador podijelio je svoje iskustvo iz Real Madrida.

Proslavljeni brazilski nogometaš je na Santiago Bernebeu bio stigao u ljeto 2010. iz Milana, a za tri godine provedene u španskoj prijestolnici je u 120 odigranih utakmica postigao 29 pogodaka uz 39 asistencija. 

Danas kada je epizoda u Realu daleko iza njega nije oklijevao da govori o poteškoćama s kojim se susretao u tom razdoblju. 

"U Realu je sve esktremno, kako kod dobrih stvari, tako i kod loših. Morate se znati prilagoditi tome kako će mediji i navijači reagovati u određenim situacijama", kazao je Kaka za El Espectador, dodavši pritom kako ne žali zbog odluke da pređe u kraljevski klub.

"Real je nevjerovatno iskustvo za svakog nogometaša. Tu sam sazrio." 

Osvrnuo se Kaka i na borbu za Ballon d'Or. Vjeruje da će prestižno priznanje uskoro završiti u rukama njegovog sunarodnjaka.

"Nogomet nije znanost, pa je teško reći što nosi budućnosti, ali uvjeren sam da će nakon Cristiana Ronalda i Lionela Messija, nagradu osvojiti Neymar", podvukao je Kaka. 

Kaka je, inače, posljednji profesionalni angažman imao u američkom Orlando Cityju od kojeg se oprostio prošlog mjeseca. Špekuliše se da se ovaj brazilski virtuoz namjerava vratiti u Sao Paulo, klub u kojem je i počeo svoj uspon do zvijezda. 

Potražite više informacija na temu La Liga:

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi