Foto: EPA

Euroliga, 8. kolo

Ljutiti Real deklasirao Unicaju

M. Šljivak

Košarkaši Reala prekinuli su seriju od tri uzastopna poraza i večeras su na svom parketu deklasirali Unicaju 89:57 u susretu 8. kola Eurolige.

Samo u početnim minutama utakmice tim iz Malage je bio konkurentan, ali je Real u ostatku meča dominirao.

Već nakon prve dionice bilo je jasno da ekipa Pabla Lasa nema namjeru da izgubi još jedan meč. Ovaj dio igre su dobili 19:12, ali već do poluvremena prednost je povećana na dvocifrenu razliku, 40:27.

Nastavak meča je donio potpuno demoliranje Unicaje. Nakon 30 minuta bilo je plus 24 (62:38), ali se Kraljevi nisu zaustavljali već su nemilice punili protivnički koš i u posljednjoj dionici.

Na kraju su ostvarili pobjedu od 32 poena razlike i vratili su samopouzdanje koje su izgubili u prethodnim susretima.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Jaycee Carroll je sa 17 poena predvodio Real, Rudy Fernandez je dodao 14, a Luka Dončić je ponovo odigrao maestralan meč i za 25 minuta je ostvario učinak od 13 poena, 10 skokova i šest asistencija.

Kod Unicaje po 10 poena su ubacili Alberto Diaz i Dragan Milosavljević.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.