Foto: Pierre-Emerick Aubameyang (Gabon) (EPA)

Gabonac u problemima

Aubameyang: Nije mi jasno zašto sam suspendovan!

Njemački mediji jučer su prenijeli informaciju da je Borussija Dortmund suspendovala Pierra-Emericka Aubameyanga.

Jedan dio medija spominjao je da je razlog suspenzije kašnjenje na trening, a drugi dio smatra da se Barcelona tokom reprezentativne pauze dogovorila sa zvaničnicima Borussije oko transfera ovog fudbalera. 

Podsjetimo, slična stvar Aubameyangu se desila u novembru prošle godine kada ga je Borussija također suspendovala i propustio je utakmicu Lige prvaka prtiv Sporting Lisabona zbog putovanja u Milan koje mu nije bilo dopušteno. Ipak, on sada poručuje da dvije suspenzije nisu ni blizu iste i da mu sada nije jasno zašto je suspendovan.

"Nije istina da sam zakasnio na trening. Nakon mog puta u Milan mogao sam shvatiti suspenziju jer sam ignorisao određena naređenja. Ovog puta zaista mi nije jasno zašto sam suspendovan", rekao je Aubameyang.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Ovo će definitivno biti samo početak zategnutih odnosa između Gabonca i uprave Dortmunda, a vidjet ćemo da li će cijela situacija na kraju završiti odlaskom napadača iz kluba.

Podsjetimo, Aubameyang će zbog suspenzije propustiti utakmicu protiv Stuttgarta u petak. Gabonac je u dosadašnjem dijelu sezone odigrao ukupno 17 mečeva za Dortmund i postigao je 15 golova. 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.