Foto: EPA

Phil Foden dobija šansu u Cityju

U moru skupih fudbalera Guardiola našao mjesto za omladinca

Midhat Šljivak

Manchester City je godinama unazad ekipa koja ne štedi novac kada je dovođenje fudbalera u pitanju.

Građani su među najskupljim timovima svijeta. U svom sastavu imaju zaista veliki broj vrhunskih fudbalera i njihova politika se zahtjeva na uspjehu dovođenjem skupocjenih pojačanja.

Međutim, uskoro bi šansu za igru mogao dobiti i jedan omladinac iz klupskih selekcija. Radi se o 17-godišnjem Philu Fodenu, momku koji je zablistao na kadetskom prvenstvu svijeta u Indiji.

Iako je rukovodstvo kluba za njega spremalo posudbu u januaru, Foden će ostati u timu i to po naredbi menadžera Pepa Guardiole.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Neće ići nigdje. On trenira sa nama i nećemo ga poslati na posudbu. Osjećamo da nam je potreban, možda će igrati, možda će nam pomoći u ostvarenju naših ciljeva", rekao je Guardiola.

O kakvom se igraču rad dovoljno govori činjenica da je sa 17 godina dobio poziv u mladu reprezentaciju Engleske, a vjeruje se da je on nova zvijezda Gordog Albiona.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.