Odustao od utrke za selektora BiH

Kodro: Razloga je milion...

Endin Čaušević

Bh. stručnjak Meho Kodro jučer je obavijestio javnost da odustaje od utrke za poziciju selektora Bosne i Hercegovine.

Kodro je bio uz Amara Osima najozbiljniji kandidat da preuzme selektorsko mjesto bh. reprezentacije, ali je na iznenađenje mnogih odlučio da odustane od ove utrke. Bh. stručnjak je za Dnevni avaz izjavio da ima milon razloga za tu odluku, ali da će o tome više pričati kada se stvari "ohlade".

"Otprilike je u tome što sam napisao sve sažeto. Sve drugo što kažem može biti pogrešno protumačeno na ovaj ili na onaj način, pa nek za sada ostane ovako. Iskreno, ima tu milion stvari. A, i previše se sve ovo rastezalo", rekao je Kodro u razgovoru za Dnevni avaz, te dodao: 

"Imao sam i dosta problema ovdje u klubu zbog svih stvari koje su objavljivane u BiH. Način na koji se sve dešavalo i kulminiralo pred tu sjednicu... Sve su to razlogi zbog kojih odustajem. Neka prođe neko vrijeme da se stvari malo ohlade, pa ćemo onda ozbiljnije razgovarati o svemu".

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Podsjećamo, Kodro je jučer poslao dopis u kojem je zvanično odustao od pozicije za selektora Bosne i Hercegovine. Ovaj potez iznenadio je i Stručnu komisiju NSFBiH, a Zvjezdan Misimović je u razgovoru za SportSport.ba objasnio koji su naredni koraci. 

“Iz ličnih i moralnih razloga odustajem od kandidature za selektora reprezentacije BiH. Zahvaljujem se stručnoj komisiji FSBiH na ukazanom povjerenju. Na žalost, gdje umire struka (znanje), rađa se sjeme sumnje… Fudbalskoj reprezentaciji naše zemlje želim sve moguće uspjehe u narednom periodu", napisao je Kodro u svom dopisu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.