Čabraja na operaciji u Zagrebu

Široki Brijeg bez ponajboljeg nogometaša pola godine

Samir Mlaćo

NK Široki Brijeg, lider premijerligaške tabele, skupo je platio nedjeljnu pobjedu nad GOŠK-om (3:0).

Naime, pred sami kraj tog meča neugodan udarac zaradio je sjajni Dejan Čabraja, a nakon utakmice je saznao loše vijesti. Naime, Čabraji su pukli prednji križni ligamenti i očekuje ga duže odsustvovanje sa terena.

"Ono čega smo se najviše pribojavali, to se i obistinilo. Dejanu Čabraji su pukli prednji križni ligamenti i očekuje ga duži oporavak. Trenutačno je u Zagrebu gdje čeka operaciju. Liječnici će mu pokušati sašiti pokidani ligament kako bi oporavak trajao kraće. U svakom slučaju, Čabraja će s terena izbivati najmanje pola godine. Nažalost, ostali smo bez igrača koji je igrao u odličnoj formi, na kojem je suparnički igrač potpuno bespotrebno, da ne kažem namjerno, napravio prekršaj u trenutku kada se naš igrač vraćao u obranu", izjavio je klupski fizioterapeut tima sa Pecare Dragan Mijatović.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Čabraja je u dosadašnjem dijelu sezone upisao 15 nastupa, uz pet pogodaka i dvije asistencije.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.