Adebayor osuo paljbu

"Mancini je bio sjajan igrač, ali je očajan trener"

Endin Čaušević

Nekadašnji napadač Manchester Cityja, Emmanuel Adebayor, prisjetio se vremena kada je nosio dres kluba s Etihada.

Adebayor je u City stigao na ljeto 2009. godine iz Arsenala, te je u prvoj sezoni uspio da opravda očekivanja. No, nakon dolaska Roberta Mancinija na klupu Građana njegov status u klubu se promijenio. Ovaj iskusni napadač izjavio je Mancini glavni krivac što se nije duže zadržao na Etihadu.

"Roberto Mancini nije imao kontrolu u svlačionici. Nervirao je mnoge, pa znam bar 25 igrača koji su mu nešto zamjerili. On je bio sjajan fudbaler, ali je veoma loš trener. Šta je do sada osvojio u karijeri?", rekao je Adebayor, te dodao:

"U svaki klub u koji ode on kupi 40 igrača. Kada je Jose Mourinho došao umjesto njega u Inter imao je 40 igrača na raspolaganju i pola ih je morao prodati. Kada je došao u Manchester City doveo je četvoricu vrhunskih napadača, to su Džeko, Balotelli, Tevez i Aguero, a ja sam bio peti. Da mi je rekao da idem ja bih otišao. No, uvjerio me da mu trebao. Jedan meč sam igrao, pa onda pet nisam i sve tako u krug".

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.