Užasna forma Borussije Dortmund

Žuti zid se crveni

Slavna Borussija Dortmund proživljava veoma teške sedmice. Iako, na prvi pogled, djeluje da je tim u dobroj poziciji jer igra Ligu prvaka, a u Bundesligi je na 5. poziciji sa samo tri boda manje od drugoplasiranog Schalkea. 

Ipak, u ovoj ekipi se očigledno dešavaju neke veoma čudne stvari jer ekipa igra katastrofalno. Iako je Dortmund sezonu počeo veoma dobro i brzo zasjeo na lidersku poziciju u Bundesligi, stvari su krenule nizbrdo krajem septembra kada je ekipa izgubila od Real Madrida na domaćem terenu. 

Real je tada pobijedio sa 3:1, a jedina pozitivna stvar nakon toga koju su uradili fudbaleri Borussije je pobjeda u gostima kod Augsburga. Istina, imali su oni još jedan trijumf, ali u Kupu Njemačke protiv ekipe koja se takmiči u 3. ligi, tako da to svakako nije mjerodavno. 

Osim te pobjede u Kupu, izabranici Petera Bosza su na posljednjih devet mečeva zabilježili pet poraza i tri remija. Dakle, u ozbiljnim utakmicama ne znaju za trijumf čak osam mečeva, a u Bundesligi su upisali tri vezana poraza, a četiri na posljednjih pet mečeva. Zbog toga su pali na 5. poziciju sa devet bodova manje od lidera Bayerna.

U Ligi prvaka više nemaju ni teoretsku šansu da se plasiraju u osminu finala. Vidjet ćemo da li će ceh loših rezultata na kraju platiti holandski trener.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.