Bizarno ili ne? Otkriveno zašto Aubameyang ne igra večeras
Foto: EPA

Kicker istražio razloge

Bizarno ili ne? Otkriveno zašto Aubameyang ne igra večeras

Napadač Borussije Pierre-Emerick Aubameyang zbog 'disciplinskih razloga' primoran je propustiti večerašnji meč protiv Stuttgarta. 

Dan pred utakmicu iz Borussije su objavili da je Aubameyang suspendovan iz momčadi, a iako se Gabonac pravdao pred novinarima kako mu nisu jasni razlozi, njemački list Kicker je istražio da su tome kumovale dvije stvari. 

Ovaj medij donosi kako se prvi razlog tiče kažnjenja na posljednji trening, a drugi jer je bez odobrenja kluba poveo filmsku ekipu koja je snimala na stadionu u Dortmundu reklamu u kojoj on glumi zajedno sa  freestyle nogometašem Seanom Garnierom.

Prema pravilima Borussije, dva dana prije termina utakmica, bilo domaćih ili gostujućih, marketinške aktivnosti za igrače su zabranjene, no Aubameyang za to očito nije mario. 

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Poznato je kako je Aubameyang prošlog ljeta bio na pragu odlaska iz Dortmunda, a nova nesuglasica će svakako razveseliti evropske velikane. 

Gabonac je u dosadašnjem dijelu sezone odigrao ukupno 17 utakmica za Milionere i postigao je pritom 15 pogodaka. 

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi