Aubameyang: Nije mi jasno zašto sam suspendovan!
Foto: Pierre-Emerick Aubameyang (Gabon) (EPA)

Gabonac u problemima

Aubameyang: Nije mi jasno zašto sam suspendovan!

Njemački mediji jučer su prenijeli informaciju da je Borussija Dortmund suspendovala Pierra-Emericka Aubameyanga.

Jedan dio medija spominjao je da je razlog suspenzije kašnjenje na trening, a drugi dio smatra da se Barcelona tokom reprezentativne pauze dogovorila sa zvaničnicima Borussije oko transfera ovog fudbalera. 

Podsjetimo, slična stvar Aubameyangu se desila u novembru prošle godine kada ga je Borussija također suspendovala i propustio je utakmicu Lige prvaka prtiv Sporting Lisabona zbog putovanja u Milan koje mu nije bilo dopušteno. Ipak, on sada poručuje da dvije suspenzije nisu ni blizu iste i da mu sada nije jasno zašto je suspendovan.

"Nije istina da sam zakasnio na trening. Nakon mog puta u Milan mogao sam shvatiti suspenziju jer sam ignorisao određena naređenja. Ovog puta zaista mi nije jasno zašto sam suspendovan", rekao je Aubameyang.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Ovo će definitivno biti samo početak zategnutih odnosa između Gabonca i uprave Dortmunda, a vidjet ćemo da li će cijela situacija na kraju završiti odlaskom napadača iz kluba.

Podsjetimo, Aubameyang će zbog suspenzije propustiti utakmicu protiv Stuttgarta u petak. Gabonac je u dosadašnjem dijelu sezone odigrao ukupno 17 mečeva za Dortmund i postigao je 15 golova. 

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi