Napadač Reala optimističan

Benzema: Na kritike ću odgovoriti golovima, ja to mogu

Napadač Real Madrida Karim Benzema konačno je proradio. On je sinoć postigao dva pogotka na gostovanju kod APOEL-a u Ligi prvaka i to su mu bili prvi golovi ove sezone u najelitnijem evropskom klupskom takmičenju. 

Benzema je prije ovog susreta odigrao ukupno 13 mečeva ove sezone i postigao je samo dva gola, a to je naravno podstaklo kritičare da zaključe da Real nije trebao prodati Moratu prošlog ljeta i ostaviti Benzemu kao jedinu opciju u napadu. 

Francuzu očito nije mnogo drago što ljudi imaju takvo mišljenje o njemu, a nakon večerašnjeg susreta je poručio da će kritičarima odgovoriti golovima i asistencijama. 

"Začepit ću usta kritičarima golovima i asistencijama. Znam da to mogu uraditi i uradit ću to bolje nego ikad. Želim ponuditi više", rekao je Benzema pa nastavio:

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Uvijek želim postići gol, ja sam napadač. Kako god, nije sve u golovima. Mogu uraditi nekoliko stvari. Uvijek sam fokusiran na saigrače. Ako im mogu pomoći pasom ili protrčavanjem, onda ću to i uraditi. Znam da sam ja primjer za Mayorala. Sviđa mi se on, veoma je mlad. Želim da uvijek gleda u mene i da učimo skupa", rekao je Benzema. 

Podsjetimo, narednu priliku za nastavak serije golova Benzema će imati u subotu poslijepodne kada Real Madrid dočekuje Malagu u okviru La Lige. 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.