Foto: EPA

Počeli pregovori o transferu

Dembele pred vratima Old Trafforda

Midhat Šljivak

Manchester United počeo je pregovore sa škotskim velikanom Celticom oko transfera francuskog fudbaler Mousse Dembelea.

Ovaj 21-godišnji fudbaler već je dugo u centru pažnje engleskih medija. Sjajnim igrama privlači veliku pažnju, a sa odličnim nastupima je nastavio i ove sezone.

Menadžer Manchester Uniteda Jose Mourinho veliki je ljubitelj igre ovog fudbalera. Odlučio je da ga dovede na Old Trafford i prva faza pregovora je već obavljena.

Uskoro se očekuje i službena ponuda Crvenih đavola. Nije poznata suma koju će United ponuditi, ali očekuje se svakako da ona bude izražena u više desetina miliona.

Dembele je član Celtica postao 2016. godine. Ranije je igrao još za Fulham, čiji je član bio i u omladinskim kategorijama, a karijeru je počeo u PSG-u.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Ove sezone je odigrao ukupno 14 utakmica i postigao je sedam golova.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.