Foto: EPA

Poraz Kraljeva od Panathinaikosa

Real ispustio pobjedu u Atini

M. Šljivak

Košarkaši Panathinaikosa pobijedili su večeras na svom parketu Real Madrid 82:80 u susretu 9. kola Eurolige.

Pao je bolje ušao u meč. Imali su prednosst na otvaranju meča, ali je Real u ostatku prve dionice bio mnogo bolji i na mini odmor je otišao sa pet poena prednosti, 23:28.

Kako su Kraljevi igrali u drugoj dionici činilo se kako Panathinaikosu nema spasa. Prednost gostiju iz Madrida je konstantno rasla, a na odmor su otišli sa 14 poena prednosti, 40:54.

Međutim, grčki velikan se vratio u trećoj dionici. Prednost su spustili na samo minus pet (64:69), da bi u posljednje dvije minute utakmice došli do preokreta i vodstvo od 77:73.

Porom je uslijedila trica Dončića, meč je bio u potpunom egalu u tim trenucima, da bi Pappas potom pogodio trojku za prednost domaćih 80:78. Ponovo je lopta išla na Dončića, pogodi je dva bacanja za izjednačenje rezultata (78:78) na 16 sekundi do kraja.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Gist potom pogađa dva bacanja za 82:80, Real je imao šut za pobjedu, ali je Thompkins promašio šut za tri.

KC Rivers je sa 20 poena predvodio Pao, James Gista je dodao 15 poena i sedam skokova, dok je kod Reala Luka Dončić ubacio 19 poena.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.