Cavsi trejduju Thompsona za DeAndrea Jordana?

Raspada se "Lob City", Kralju potrebna pomoć

Prema pisanjima američkih medija Cleveland Cavaliersi su uputili zvaničnu ponudu Los Angeles Clippersima u želji da trejduju Tristana Thompsona za DeAndre Jordana.

Minutaža, a i forma Tristana Thompsona je drastično opala u odnosu na prethodne sezone, što se odrazilo na igru Cavaliersa u reketu. Zbog toga čelnici Clevelanda žele što prije dovesti igrača koji bi riješio njihove probleme pod obručevima.
Upravo u DeAndre Jordanu vide pravo pojačanje za svoju ekipu s obzirom da se radi o veoma dominantnom košarkašu, pogotovo kada je u pitanju skok igra.
Cavsi su već ponudili Clippersima Tristana Thompsona i zaštićeni pik prve runde nardenog Drafta u zamjenu za DeAndre Jordana. Ipak, u Kaliforniji smatraju da je ponuda Cavsa previše skromna, te traže od Clevelanda da učini ovaj potencijalni trejd "bogatijim".
Inače, Jordanov ugovor sa Clippersima važi do kraja ove sezone, s tim što ima opciju produženja za još jednu godinu.
Odlazak Jordana iz Los Angelesa označio bi i konačni kraj originalnog Lob Cityja, s obzirom da je Chris Paul proteklog ljeta pojačao Houston Rocketse.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti